Telefonálás az Interneten!
Mi az a VoIP?


A VoIP (Voice over Internet Protocoll) az egyik leginnovatívabb Internet technológia, amelynek segítségével a végberendezés a hangot az Interneten, élőben (on-line) továbbítja.


A módszer egyszerű: amíg a hagyományos telefonálás esetén a beszélgetés ideje alatt egy külön vezetékre, a telekommunikációs csatornára van szükség, ami drága és nem használja ki gazdaságosan a sávszélességet, addig a VoIP technológia a hangot kis adatcsomagokra bontja, és ez így jut el a beszélgető partnerekhez az Interneten keresztül. Esetünkben nem szükséges egy külön csatorna folyamatos fenntartása, és az is teljesen mindegy, hogy a beszélgető fél Békéscsabán vagy New Yorkban van. Az IP-telefonnál a telefonszám a felhasználóhoz tartozik, nem pedig annak lakóhelyéhez, ellentétben a hagyományos vezetékes telefonnal (ahol a telefonszám a lakcímhez kötött).


Ha Ön ma egy külföldi beszélgetést a szokásos módon végez, ez az Ön tudta nélkül már az Internetre van átirányítva. A VoIP technológia előnyeit a nagyobb cégek már folyamatosan élvezik, ezáltal sikerült egyeseknek telefonköltségeik akár 80%-át megtakarítani. Igaz ugyan, hogy eddig a privát fogyasztók és kis cégek számára ez a technológia még drágának tűnt és alkalmazása sajátos szakmai ismereteket is igényelt, ma már viszont itt az ideje, hogy mindenki részesüljön az IP-telefonálás előnyeiben. Napjainkban egy IP-telefon segítségével (minden különösebb technikai tudás nélkül) az Internetes telefonálás széles körben megoldható.


Ingyenes telefonálás?


Igen, lehetséges. Ez ingyen mindig két IP-telefon között valósulhat meg és egy szolgáltatói hálózaton belül.A Voice-Com -ezen túlmenően- a hagyományos telefonvonalak hívásának lehetőségét is biztosítja, viszont ebben az esetben már egyéb beszélgetési díj is fizetendő. A telekommunikációs piacokon a VoIP technológia a már meglévő két alágazat, a vezetékes és a mobil telefonok mellett, harmadik szereplőként jelenik meg. A VoIP alapú telefonszolgáltatás elsősorban a vezetékes telefonszolgáltatások alternatívája, bár a tisztán Internet alapú  szolgáltatás esetében rendelkezik bizonyos fokú mobilitással is.


Miért jó ez Önnek?


A VoIP ("hang az Interneten"), gyakorlatilag ugyanolyan lehetőséget nyújt a telefonbeszélgetésekre, amelyet más rendszerekben Ön már megszokott, azonban szolgáltatásaiban azoknál jóval több, költségeit összehasonlítva viszont jóval kedvezőbb árakon.
NE felejtse el, hogy:

  1. költséget takarít meg, mert ez a kommunikációs megoldás nagyságrendekkel olcsóbb a hagyományos megoldásoknál!
  2. megszokott telefonálási szokásait új lehetőségekkel egészíti ki egyszerűen kezelhető, de mégis sokrétű szolgáltatásokkal!

 

A VoIP az egyik leginnovatívabb Internet technológia és forradalmi változások katalizátora a telekommunikáció területén. A mai szélessávú adathálózat megteremtette a feltételét annak, hogy az Internet valós időben hang és mozgóképet is tudjon közvetíteni. A VoIP technológiánál a csatornás alapú kommunikációt fokozatosan az adatcsomag alapú kommunikáció váltja fel, ami nagy kihatással lesz úgy a piaci mind a fogyasztói világra. Tehát az IP technológia (Internet Protokoll) lehetővé teszi különböző többletértékű szolgáltatások igénybevételét és egy egységes platformon való használatát. A megszokott távközlési szolgáltatásokon túl lehetőséget biztosít integrált kommunikációra, hangüzenetek küldésére (Voice Mail), ugyanakkor az adat, hang és multimédia szolgáltatások egy egységes hálózaton való kezelése ökonómiai előnyt jelent a szolgáltatók számára is.


Hogyan kezdjek hozzá?

Ne gondolkodjon tovább!

Ha Önnek rendelkezésére áll szélessávú Internet hozzáférés, akkor nyugodtan rendelje meg szolgáltatásunkat!

Higgye el több tízezer magyar társának, hogy Ön is jól dönt akkor, ha csatlakozik ehhez a forradalmian új kommunikációs rendszerhez.

Belföldi díjak:

 

Nemzetközi díjak: ide kattintva láthatja

Hívásvégződtetési díjak: ide kattintva láthatja


Honlapunkon igyekeztünk minden olyan információt feltüntetni, amely segíthet Önnek a döntésben, a technológia megismerésében. Ha mégis maradna megválaszolatlan kérdése, hívja Ügyfélszolgálatunkat!